Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Καλώς ήρθατε στο homo sapiens

Φίλες και. φίλοι περιηγητές του διαδικτύου αυτή εδώ είναι η πρώτη μου ανάρτηση.
Θέλω με αυτήν να σας παρουσιάσω τον σκοπό αυτού του μπλογκ,που είναι προφανώς να σας εκθέσω τις απόψεις μου για θέματα που με ενδιαφέρουν με σκοπό όχι απαραίτητα να σας πείσω για αυτές αλλά για να γίνει διάλογος μαζί σας και μέσα από αυτόν τον διάλογο ο ένας να πείσει τον άλλο.
Ο διάλογος πιστεύω οτι είναι το μέσο όχι απαραίτητα για να ανακαλύψουμε την αλήθεια αλλά για να την μεταδώσουμε στους γύρω μας. Την αλήθεια είναι πιθανόν να την κατέχει ένας απο μας
ή και κανένας μας ή και να κατέχει ο καθένας μας ένα μέρος αυτής,αποσπασματικά.
Μέσα απο τον διάλογο είναι πιθανό να γίνουν αλλαγές μέσα σε όλους μας, αλλαγές σε αυτά που πιστεύουμε και θεωρούμε σωστά κι αυτό είναι που επιδιώκω,την εγελιανή σύνθεση μέσα από την θέση και την αντίθεση.
   Η σύγκρουση των ιδεών, κατά το πόλεμος πάντων πατήρ, είναι ο μόνος τρόπος εξέλιξης τους, εξέλιξης τους στον δρόμο για την αναζήτηση της αλήθειας. Είναι σίγουρο οτι σε πολλά θέματα η ανακάλυψη της αλήθειας είναι αδύνατη και σε πολλά άλλα πολύ δύσκολη και θα αργήσει.
.Το τι υπάρχει πχ και αν υπάρχει κάτι μετά τον θάνατο δεν θα το μάθουμε ποτέ,μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε.Το πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν, πώς η ζωή ακόμα δεν το γνωρίζουμε σαφώς, κι εδώ μόνο θεωρίες υπάρχουν. Το μόνο σίγουρο είναι οτι ποτέ δεν θα σταματήσουμε να ψάχνουμε για την αλήθεια για όλα αυτά τα θέματα αλλά και για το κάθε τι.
 Οι αναρτήσεις μου πάνω σε θέματα πολιτικής θα βρίσκονται στην σελιδα με τίτλο Πνύκα.
Η Πνύκα είναι ο λόφος της Αθήνας,όπου στην αρχαιότητα συνέρχετο η Εκκλησία του Δήμου, συγκεντρώνονταν δηλαδή οι Αθηναίοι πολίτες, έλεγαν την γνώμη τους για τα δημόσια θέματα και έπαιρναν τις αποφάσεις τους. Εμείς δυστυχώς σήμερα δεν μπορούμε να παίρνουμε αποφάσεις, μπορούμε τουλάχιστον να λέμε την γνώμη μας στο βαθμό που μας το επιτρέπουν.
   Τα θέματα φιλοσοφίας θα βρίσκονται στην σελίδα Cogito,που στα λατινικά σημαίνει σκέφτομαι και που παραπέμπει στο γνωστό καρτεσιανό απόφθεγμα cogito,ergo sum,(σκέφτομαι,άρα υπάρχω).
 Οι ιστορικές αναρτήσεις θα είναι συγκεντρωμένες στην σελίδα Ίστωρ,αναρτήσεις για την τέχνη στην σελίδα Ελικών (το βουνό όπου ζούσαν οι 9 Μούσες) και για την επιστήμη στην σελίδα Εύρηκα
(από την περίφημη ρήση του Αρχιμήδη) . Τέλος,οι αθλητικές αναρτήσεις θα βρίσκονται στην σελίδα Άλτις(από το ιερό κέντρο της αρχαίας Ολυμπίας). Όλες φυσικά οι αναρτήσεις θα υπάρχουν αταξινόμητες και στην αρχική σελίδα.
    Σας χαιρετώ και περιμένω τα σχόλια σας.
  Υβριστικά σχόλια με ανυπαρξία επιχειρημάτων  θα δημοσιεύονται δίπλα στα εμπεριστατωμένα
για να αναδεικνύεται περίτρανα η γύμνια τους.Εννοείται οτι δεν θα απαντώ σε αυτά, θα απαντώ
μόνο σε επιχειρήματα, μόνο σε λόγο και οι ύβρεις δεν είναι λόγος είναι κραυγές..
 Υβριστικά σχόλια με συνοδεία επιχειρημάτων επίσης θα δημοσιεύονται και αν κρίνεται σκόπιμο από μένα θα τα απαντώ χωρίς ύβρεις εννοείται. Ο καθένας κρίνεται όχι μόνο από αυτά που λέει αλλά και από το πώς τα λέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου